Počinje izgradnja bedema na Bjelici

Izgradnja bedema na reci Bjelici , po rečima predsednice opštine Lučani Vesne Stambolić, počeće sredinom novembra. U toku je priprema tenderske dokumentacije a biće obezbedjen i novac. Podizanje bedema je od ogromnog značaja za ovo mesto koje je već nekoliko puta stradalo u poplavama.

Rok za završetak radova je četiri do šest meseci tako  da bedem svakako neće biti izgrađen u ovoj kalendarskoj godini. Ali, onaj deo poslova koji bude moguće raditi u jesenjim, odnosno zimskim uslovima biće odrađen. Projekat podrazumeva izgradnju zaštitne linije kombinovanog objekta od zemljanog nasipa i potpornog betonskog zida, ali i rekonstrukciju i sređivanje korita tri potoka: Spilo, Klenovac i Lučanskog potoka koji u značajnoj meri doprinose razvoju poplava u vreme padavina. rekla je predsednica Stambolić.

IL16-predsednica-vesna-Stambolic Počinje izgradnja bedema na Bjelici

Izgradnja bedema na Bjelici je zahtevna, potrebno je obezbediti sve uslove ali i finansije.

Na poslednjem sastanku kojem su prisustvovali  predstavnici Sektora za vanredne situacije i Ministarstva poljoprivrede nadležnog za „Srbijavode“, dobili smo uveravanja da su svi saglasni i da je ovo završna faza pred izgradnju bedema. Dogovori su postignuti, novac je obezbeđen, a projektna dokumentacija je potpuno gotova. Čak i raspisivanje tendera će ići po hitnom postupku. zaključila je Stambolić.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *