Košarkašice OKK Ivanjica među osam najboljih u Srbiji

Pionirke OKK ‘’ Ivanjica’’ zabeležile su ograman uspeh osvojivši polufinalni turnir Kvalitetne lige koji je odigran u Požegi i tako se plasirale na završni turnir Srbije (top 8).

IL-okk-ivanjica-pionirke-ak Košarkašice OKK Ivanjica među osam najboljih u Srbiji

U polufinalnom meču savladale su ekipu Mionice rezultatom 64:24 (po četvrtinama 28:2, 10:6, 12:10, 14:6) a nakon toga u finalu zablistale nad ekipom Ljubovije rezultatom 68:78 (po četvrtinama 14:21, 21:18,  18:22, 15:17).

Izabranice trenera Alena Hadžića odigrale su dve odlične utakmice u dva dana. U duelu sa devojkama iz Minoce pitanje pobednika rešile su već u prvom pulevremenu i kasnije samo održavale rezultat. U finalu su imale malo teži zadatak, najpre odličnim startom utakmice Ivanjičanke su došle do rezultata 12:0, ipak Ljubovija je uspela da se oporavi i stigne zaostatak pa se poluvreme završilo rezultatom 39:35. U nastavku utakmice igralo se rezultatski izjednačeno do poslednjeg minuta ali je ekipa Ljubovije, zbog ličnih grešaka, u završnicu ušla bez dva igrača. Ivanjičanke su iskusno iskoristile šansu i sigurno privele meč kraju, sa deset poena razlike u svoju korist.

IL-okk-ivanjica-teo_dija_-ak Košarkašice OKK Ivanjica među osam najboljih u Srbiji

Najefikasnije košarkašice ekipe iz Ivanjice u finalnom meču bile su, Dijana Arsović i Teodora Jeremić, sa 33 i 27 postignutih poena. Za OKK’’ Ivanjica’’ nastupale su: Jeremić, Parezanović, Mijatović, Jorović, Simončević T.,  Simončević I., Arsović, Bojović, Jevtović, Simićević.

Intezivne pripreme za zavrni turnir Srbije već su u toku, a devojke iz Ivanjice pokušače da zabeleže što bolji rezultat, iako je sam plasman među osam najboljih ogroman uspeh.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *