Potpisivanjem memoranduma o saradnji bratske opštine Teslić i Ivanjica obeležile Svesrpski sabor (VIDEO)

Povodom obeležavanja Prvog Svesrpskog sabora pod nazivom „Jedan narod, jedan sabor- Srbija i Srpska“ ivanjičku opštinu posetila je delegacija iz bratske opštine Teslić. Naime, opštine Ivanjica i Teslić potpisale su povelju o bratimljenju 1. oktobra 2011. godine i tada su uspostavili saradnju u oblasti omladinske politike, privrede, obrazovanja, turizma i drugim oblastima društvenog života koje su od zajedničkog interesa za građane ove dve lokalne zajednice. Danas su dve bratske opštine potpisale memorandume o saradnji u oblasti kulture i sporta.

Nakon sastanka sa direktorima osnovnih i srednjih škola u Ivanjici, odnosno potpisivanja protokola o saradnji, predstavnici dve lokalne samouprave prisustvovali su osvećenju spomenika Gorana Mojsilovića u Radaljevu, koji je pogunio u borbi za Vukovar 1991. godine.

DSC00354 Potpisivanjem memoranduma o saradnji bratske opštine Teslić i Ivanjica obeležile Svesrpski sabor (VIDEO)

 

U okviru obeležavanja Prvog svesrpskog sabora na zajedničkoj sednici vlade Republike Srbije i Republike Srpske jednoglasno je usvojena deklaracija o zaštiti nacionalnih interesa, a centralna manifestacija održaće se u Beogradu u 17 časova.

DSC00392 Potpisivanjem memoranduma o saradnji bratske opštine Teslić i Ivanjica obeležile Svesrpski sabor (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *