Kup rektora 2024 – studenti Fakulteta tehničkih nauka prvi u generalnom plasmanu

Čačak je 14. aprila 2024. godine bio domaćin najvećeg sportskog studentskog takmičenja Univerziteta u Kragujevcu „Kup rektora 2024.“ Okupilo se više od hiljadu učesnika. Oni su se takmičili u malom fudbalu, košarci, odbojci, stonom tenisu, rukometu i brojnim drugim sportovima.

Utakmice su se igrale u Osnovnim školama „Sveti Sava“, „Vuk Karadžić“, „Preljina“, Prehrambeno – ugostiteljskoj školi, u sportskom objektu „Sokolana“, i na Fakultetu tehničkih nauka.

Sportsku manifestaciju „Kup rektora 2024.“ otvorio je prof. dr Nenad Filipović, rektor Kragujevačkog univerziteta. Studente je pozdravio i bodrio prof. dr Nebojša Mitrović, prodekan za nauku na Fakultetu tehničkih nauka, a u ime Grada Čačka učesnike je pozdravio Vladan Milić, zamenik gradonačelnika.

IL-Kup-rektora-jedan Kup rektora 2024 -  studenti Fakulteta tehničkih nauka prvi u generalnom plasmanu

Takmičenje je organizovao Fakultet tehničkih nauka, a pomogli su ga Grad Čačak, Rektorat Univerziteta u  Kragujevcu, Sportski centar „Mladost“i čačanski privrednici.

Studenti su se takmičili u različitim sportskim disciplinama, a studenti Fakulteta tehničkih nauka u Čačku osvojili su prvo mesto u košarci i futsalu, drugo mesto u ženskoj odbojci i  muškom rukometu, treće mesto u stonom tenisu i ženskom streljaštvu.

U izuzetno jakoj konkurenciji, studenti Fakulteta tehničkih nauka u Čačku i njihove kolege sa Medicinskog fakulteta u Kragujevcu su u generalnom plasmanu osvojili prvo mesto.

IL-Kup-rektora-dva Kup rektora 2024 -  studenti Fakulteta tehničkih nauka prvi u generalnom plasmanu

Posle svih odigranih mečeva, u hali „Mladost“ je održano proglašenje najboljih u svim sportskim disciplinama.

Čestitamo svim studentima sportistima koji su predstavljali Fakultet tehničkih nauka u Čačku.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *