Koncert grupe “Piloti” u ivanjičkom Domu kulture

Koncert grupe “Piloti” održaće se u ivanjičkom Domu kulture, 25. aprila, od 20 časova.
„Piloti“ su jedan od najznačajnijih eks – jugoslovenskih bendova sa diskografijom koja je već odavno ušla u evergreen kategoriju. Osnovao ih je 1980. godine muzičar, kompozitor i producent Kiki Lesendrić. Do 1996, kada je bend „raspušten“ na neodređeno vremen objavili su sedam albuma – Piloti , Dvadeset godina, Kao ptica na mom dlanu, Osmeh letnje noći, Neka te bog čuva za mene , Zaboravljeni , Dan koji prolazi zauvek i tri kompilacije – Najveći hitovi 1981-1991, Ne veruj u idole – Kompilacija, Nedelja na Duhove.

Lesendrić se na poziv muzičke producentske kuće Polygram seli u Grčku gde nastavlja da komponuje za tamnošnje zvezde. Ponovo je okupio “Pilote” 2008. godine povodom svog solo albuma “Mesec na vratima”. Od tada nastupaju pod imenom Kiki Lesendrić & Piloti. Pod ovim imenom, Kiki je objavio još dva albuma “Svet je lep kada sanjamo” i “Slučajno i zauvek”.

Kiki Lesendrić je pisao i komponovao gotovo sve pesme “Pilota”, ali je tvorac i nekih od najvećih hitova za svoje kolege među kojima su „Kolačići“ Marine Perazić, „Barakuda“ i „Arija“ za Viktoriju i „Spavaju li oči nebeske“ Zdravka Čolića. Istovremeno, piše muziku za film i TV serije – „Zaboravljeni“, „Balkanska pravila“, „Sivi kamion crvene boje“, “Bićemo prvaci sveta”. Gotovo da nema značajnijeg imena sa regionalne scene sa kojim nije sarađivao, a kao jedan od najznačajnijih autora na Balkanu izabran je da bude u žiriju u prvom regionalnom X Factoru.

Cena karata za ovaj koncert: parter 900 dinara, balkon 700 dinara, dok će na dan koncerta karte biti 1200 dinara.

il-piloti Koncert grupe "Piloti" u ivanjičkom Domu kulture

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *