U Katićima kod Ivanjice kutak ljubavi jedinstven u Srbiji (VIDEO)

Ivanjica – Jedinstvena biblioteka ljubavi nalazi se u selu Katići kod Ivanjice. Broji preko 600 najrazličitijih naslova koje su birali mladi bračni parovi, kao uspomenu na dan svog venčanja. Naime, od 1980. godine kada je zaživela ideja da se u selo, osim kafane useli i biblioteka, mladenci bi odmah nakon matičara odlazili pravo u biblioteku sa primerkom knjige i posvetom kako kažu, za čitav život. Prvu knjigu u biblioteku ljubavi doneli su Stambolići, a odmah nakon toga je i bračni par Karajklajić napisao svoju posvetu. Među poslednjim parovima koji su donirali knjigu u biblioteku jesu Dimitrijevići, venčani 2012. godine.

Zbirka knjiga u biblioteci ljubavi je raznolika. Od rečnika i pravopisa srpskohrvatskog jezika i političke literature do naravno najbrojnijih knjiga sa ljubavnom tematikom. Iako je danas sve manje brakova koji se sklapaju u seoskim sredinama, direktor škole na Katićima smatra da je potrebno malo kako bi  ovo selo opet oživelo.

il-bibl-ljubavi- U Katićima kod Ivanjice kutak ljubavi jedinstven u Srbiji (VIDEO)

Doniranje knjiga sa posvetom biblioteci ljubavi većini parova donelo je sreću u braku, stoga bi bilo lepo da  ovu tradiciju mladenci nastave za skladan i dugovečan život u dvoje.

il-katici- U Katićima kod Ivanjice kutak ljubavi jedinstven u Srbiji (VIDEO)

You may also like...

2 Responses

  1. Ljubica kaže:

    Katići su orelepo mesto!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *