Kancelarija za mlade realizovala akciju promoteri socijalne inkluzije

Ivanjica-Akademska inkluzivna asocijacija i Nacionalna kancelarija za mlade sprovode projekat „Razvoj standarda inkluzivnih politika za uključivanje mladih sa hendikepom u aktivnosti kancelarija za mlade“ koji je podržan od strane Ministarstva turizma i omladine, s ciljem podizanja svesti o socijalnoj inkluziji i uključivanja srednjoškolaca sa hendikepom u društvene aktivnosti lokalne zajednice.

Na projektu učestvuje pet omladinskih inkluzivnih timova iz pet različitih lokalnih zajednica: Čačak, Kragujevac, Bajina Bašta, Knić i Ivanjica, pri čemu svaki omladinski inkluzivni tim u svom sastavu ima predstavnika Kancelarije za made i po jednog srednjoškolca ili srednjoškolku sa hendikepom i bez hendikepa.

il-kzm Kancelarija za mlade realizovala akciju promoteri socijalne inkluzije

Željeni uticaj projekta je uključivanje mladih sa hendikepom u realizaciju aktivnosti Kancelarija za mlade i njihovo osnaživanje za aktivno učešće u omladinskom radu. Za potrebe ostvarivanja cilja projekta je predviđena izrada standarda koji će u sistemu rada kancelarija za mlade obezbediti uslove za mlade sa hendikepom i mlade iz drugih društvenih grupa koje su u riziku od socijalne isključenosti.

il-kzm1 Kancelarija za mlade realizovala akciju promoteri socijalne inkluzije

U skladu sa planiranim aktivnostima na projektu u četvrtak 23.11.2023. godine u periodu od 12h do 14h u holu OŠ „Kirilo Savić“ realizovana je akcija „Promoteri socijalne inkluzije“. U okviru akcije organizovan je niz aktivnosti u saradnji sa Udruženjem za pomoć MNRO u Ivanjici. Realizovano je predavanje na temu socijalne inkluzije za srednjoškolce iz Opštine Ivanjica, kao i niz društvenih i rekreativnih aktivnosti za mlade.

il-kzm2 Kancelarija za mlade realizovala akciju promoteri socijalne inkluzije

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *