Ivanjici od Ministarstva za brigu o selu minibus za prevoz lokalnog stanovništva

Ivanjica je jedna od 26 lokalnih samouprava koja je od Ministarstva za brigu o selu dobila minibus za prevoz lokalnog stanovništva. Danas je u ime predsednika opštine Ivanjica Momčila Mitrovića, ugovor o donaciji sa resornim ministarstvom potpisao predsednik Skupštine opštine Ivanjica, Vladimir Bojanović.

Ministarstvo za brigu o selu saopštilo je da je komisija za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibusa za potrebe prevoza seoskog stanovništva dodelila još 26 vozila za lokalne samouprave u Srbiji. Kako je navedeno, od 26 lokalnih samouprava, devet je pograničnih, a tri minibusa su otišla na Kosovo i Metohiju – u Zubin Potok, Gnjilane i Kosovsku Kamenicu. Za nabavku minibusa je ove godine opredeljeno 182 miliona dinara, a na konkurs je stiglo ukupno 35 prijava. U 20 od ovih 26 opština kojima su dodeljena sredstva za kupovinu minibusa nije do sada imalo organizovan gradski i prigradski prevoz.

Bojanovic-dva Ivanjici od Ministarstva za brigu o selu minibus za prevoz lokalnog stanovništva

Ministarstvo za brigu o selu podseća da je ukupno 61 jedinica lokalnih samouprava za tri godine ovim programom snabdevena besplatnim prevozom za žitelje sela sa svojih teritorija, a planirano je da na ovaj način bude rešen problem prevoza za više od 400.000 stanovnika u oko 1 200 sela. Minibusi kupljeni ovim sredstvima, kako se ističe, služe za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko, odnosno opštinsko sedište, i na taj način stanovnicima sela omogućava se obavljanje privredne aktivnosti, dostupnost adekvatne zdravstvene zaštite, odlazak u školu najmlađima, sportske i kulturne aktivnosti.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *