Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković posetila Ivanjicu-dodeljeni ugovori za 47 traktora (VIDEO)

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Jelena Tanasković,  posetila je danas Ivanjicu i prisustvovala podeli ugovora  i rešenja za subvencionisanje nabavke 47 traktora u prosečnoj vrednosti preko 30 000 evra. U razgovoru sa prisutnima  ministarka je istakla da država pokušava već godinama unazad da posreduje u tržišnoj utakmici između proizvođača malina i otkupljivača a osvrnula se i na problem stočnog fonda u Srbiji.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, istakao je važnost značajnih investicija od strane države koje su se slile u ovu varoš a posebno iz oblasti poljoprivrede na koju se  grad naslanja.

il-ministarka-1 Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković posetila Ivanjicu-dodeljeni ugovori za 47 traktora (VIDEO)

Prioritet nove ministarke poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je da obilazi Srbiju, razgovara sa proizvođačima, sasluša njihova iskustva i potrebe kako bi na najbolji način ministarstvo subvencionisalo prioritete.

il-ministarka-u-poseti-ivanjici Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković posetila Ivanjicu-dodeljeni ugovori za 47 traktora (VIDEO)

You may also like...

1 Response

  1. IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa kaže:

    Kakve nam vlada poruke šalje?
    KRITIKA ČISTOG UMA
    IGI će poklone i probleme malo realnije da posmatra, kroz vizuru pragmatičnog građanina.
    Dobro, poljoprivreda je važna slažemo se ali ona je dovoljna samo za puko preživljavanje autohtonog stanovništva.
    Sa druge strane gledano Ivanjica nema ni klanicu ni mlekaru nego sve te proizvode što kupujemo po marketima su iz Beograda, Subotice, Sombora, Šapca, Kragujevca, Jagodine, Kosijetića, itd. Da stvas bude gora ta hrana je prilično genetski modifikovana. Mi od navedenih artikli ne možemo naći ništa naše u prodavnicama pa ni krompir. Tako da su problemi u poljoprivredi očiti.
    Kontra primer su naše komšije Sjeničaci, oni mahom imaju svoje proizvode u svim malim lokalnim prodavnicama.
    Iz drugog ugla posmatrano poljoprivreda nema neki veliki dohodak. Na poljoprivredi je obrt kapitala jedanput godišnje. Na poljoprivredi se mnogo radi malo zarađuje. Otprilike da ova vlast i svi oni od petog oktobra posle privatzacionog saturanja real privrede Ivanjicu svrstali u periferne opštine kojima će dominantna delatnost biti poljoprivreda i turizam. Poljoprivreda na zemlji osme klase je puko preživljavanje a turizam ima smisla kad je država bogata narod dobro živi pa neko i svrati da obiđe ovaj naš Stari Vlah.
    Igi hoće da kaže sledeće,da Ivanjica mora da traži izlaz u oblastima višeg tehnološkoh razvoja kao što to rade druge slične opštine i mala evropska mesta slične kvantitativno – kvalitativne strukture.
    Prvo pitanje svih pitanja je kakvim mi resursima raspolažemo?
    IGI misli na prirodne resurse, ruda, šuma, voda a ne na intelektualne jer se ti resursi nezaustavljivo odlivaju niz Moravicu ka Severu.
    * Crnjanski istinu svedoči kad kaže – SEOBA JE UVEK BILO I UVEK ĆE IH BITI 🙁

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *