Lokalna samouprava se bori za namensku kupovinu ŠPIK-a

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović i njegov zamenik Nenad Glavinić sastali su se danas u Beogradu sa ministarkom privrede, Anđelkom Atanasković, kako bi zatražili pomoć države za kupovinu nekadašnjeg privrednog giganta, kombinata ŠPIK.

Ukoliko država prepozna interes lokalne samouprave i pomogne u kupovini oko 15 hektara zemljišta koje je u vlasništvu kombinata ŠPIK, ovaj prostor dobio bi novu namenu a samim tim problemi meštana koji su se žalili na zagađenost vazduha, bili bi rešeni.

IL-ministarstvo-privrede-atanaskovic- Lokalna samouprava se bori za namensku kupovinu  ŠPIK-a

-U narednim danima se očekuje tačan datum sastanka sa predstavnicima kompanije nakon čega će građani biti detaljno obavešteni o ishodu. Ovih petnaest hektara je od krucijalnog značaja za dalji razvoj čitave Ivanjice a ne samo za meštane naselja Bedina varoš i Lug. Ovo je trenutno jedino slobodno zemljište u Ivanjici i  ne bi bilo dobro da dođe u vlasništvo nekoga ko nema ideju o njegovoj nameni. Imali smo u prethodnom periodu takvih slučajeva i oni su se veoma loše odrazili na čitav grad.

IL-spik Lokalna samouprava se bori za namensku kupovinu  ŠPIK-a

Planom detaljne regulacije biće predviđen most obodom trenutnog Špikovog imanja, ukoliko se nađe rešenje za kupovinu zemljišta. Takođe čitav prostor od petnaest hektara namenski bi bio uređen, izgradili bi dečija i sportska igrališta, šoping mol a bilo bi mesta i za razmatranje predloga za stambenu izgradnju i laku industriju. Verujem u pozitivan ishod današnjeg sastanka u Ministarstvu privrede jer naša država ima ljudski i finansijski kapacitet da prepozna potrebe Ivanjice i njenih građana. -rekao je predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

IL-spik3 Lokalna samouprava se bori za namensku kupovinu  ŠPIK-a

On je istakao da bi sprovođenjem ovog projekta zauvek rešili problem zagađenja naselja u okolini kombinata ŠPIK ali bi i čitava Ivanjica dobila jedan višenamenski moderno uređen prostor.

You may also like...

1 Response

  1. Niki kaže:

    Hvala bogu da je neko pokrenuo ovo pitanje , ova lokacija je krucijalna za opstinu i po cenu bilo cega ne bi smela da padne i ruku bilo kome sem opstine . I ako bu neko imao ideju da pokrene i proizvodbju ta proizvodbja ne bi smela da bude gore tako da jedini clasnik mora da bude optina pod svaku cenu .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *