Krompirijada: Pehari za džinovski i krompir ljubavi (VIDEO)

Ivanjica – Već petu godinu zaredom u Katićima kod Ivanjice održava se manifestacija u čast čuvenog ivanjičkog krompira, ’’Krompirijada’’. Na desetine proizvođača uzelo je učešće u takmičarskom delu a žiri je po kategorijama proglasio najbolje. Najveći proizvođač krompira je Rade Janković, najbolji prinos po hektaru ima Boban Pantelić,  najmlađi proizvođač je Dragan Simenović, pehar za najteži krompir otišao je u ruke Milana Pantelića a za najneobičniji dodeljen je Vladimiru Sićoviću.

Posetiocima je posebno bio zanimljiv džinovski krompir od preko 2 kilograma i krompir ljubavi, u obliku srca.

IL-dani-ivanjickog-krompira-1 Krompirijada: Pehari za džinovski i krompir ljubavi (VIDEO) IL-dani-ivanjickog-krompira-5 Krompirijada: Pehari za džinovski i krompir ljubavi (VIDEO)

Čitavu manifestaciju obogatio je kulturno-umetnički program u kome su učestvovale pevačke grupe sa prostora ivanjičke teritorije i djaci škole domaćina ’’Mićo Matović’’ iz Katića. Organizatori su veoma zadovoljni odzivom ali i kvalitetom izloženog krompira.

IL-dani-ivanjickog-krompira-4 Krompirijada: Pehari za džinovski i krompir ljubavi (VIDEO)

Nakon takmičarskog dela usledilo je i stručno predavanje na temu moderna tehnologija proizvodnje krompira, mogućnosti unapređenja prodaje i brendiranja, koje je održao dr Živko Bugarčić.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *