Upućen dopis Vladi za produženo radno vreme ugostiteljskih objekata u Ivanjici

Povodom epidemiološke situacije u Ivanjice i zahteva kafedžija da im se radno vreme sa 20 produži na 23 časa jutros je zasedao Krizni stab.

Doneta je odluka da se odmah uputi dopis Vladi RS kako bi u skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID 19 odobrili posebne mere, odnosno izmenu mera zaštite od zaraznih bolesti, što bi podrazumevalo:

-Umesto mere ‘’ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova’’ bude ‘’ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata od 7 do 21 čas za zatvorene prostore i od 7 do 23 časa za otvorene prostore-bašte’’.

IL-Ivanjicani-letovanje-glavna-ulica- Upućen dopis Vladi za produženo radno vreme ugostiteljskih objekata u Ivanjici

-Razlog za izmenu propisanih mera je nalog Opštinskog štaba za vanredne situacije donet danas, da se stručne službe opštine Ivanjica obrate Vladi u skladu sa članom 9 a Uredbe, procena epidemiološke situacije na teritoriji opštine Ivanjica od strane epidemiologa dr Milorada Dramićanina, kao i zahtev vlasnika ugostiteljskih objekata za produženje radnog vremena imajući u vidu da im je to osnovni izvor prihoda.

Naravno, pomenuta mera bi se sprovodila uz obavezu poštovanja svih preventivnih mera predviđenih Uredbom i dobijenih instrukcijama.

You may also like...

2 Responses

  1. Rale kaže:

    Sve to treba zatvoriti …citav grad je zarazen.

  2. BBBB kaže:

    Šta li je nama ostalim trgovcima,knjizarima i dr privrednicima jedini prihod? Pa kafane i kafići su najveći prenosioci zaraze. Radili su i za vreme nestašice vode, bez toaleta i uslova za normalan rad, zato nam se ovako i dogadja. Mnogo nam je bolje da svi poštujemo mere.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *