Prvi dan Nušićijade okupio na hiljade posetilaca

Prvi dan Nušićijade,ivanjičkog praznika kulture i zabave, počeo je tradicionalno šaljivom utakmicom između debelih i mršavih. Pred početak ovog istorijskog meča intonirane suhimne obe ekipe a s’obzirom na značaj duela  FIF-a je delegirala najpotplaćenije sudije koje su delile pravdu.

Kako su brojni mediji izvestili ,,debeli” su se uzdali u svoju snagu i fizičku spremnost, dok su „mršavi” svoju šansu videli  u tehnici i brzini. Interesovanje za ovaj meč bilo je izuzetno veliko.Sa tribina se navijalo iz sveg glasa.

Nakon utakmice kolona kostimiranih građana koja je vizuelno ovu varoš vratila u Nušićevo vreme, prodefilova je ulicama grada do bine Okruglo pa na ćoše, gde je svečano otvorena osama Nušićijada.

Pored velikog broja posetilaca otvaranju su prisustvovali direktorka TO Srbije Marija Labović, državni sekretar Ministarstva državne uprave Žikica Nestorović, kao i pomoćnica ministra turizma, trgovine i telekomunikacija Republike Srbije, zadužena za sektor turizma, Renata Pindžo, koja je prisutnima rekla da je uvek divno biti u Ivanjici, a posebno krajem avgusta.

-Nušićijada je drugačija, kao što je Ivanjica drugačija, a jedinstvena kao što je Srbija jedinstvena.Čitava manifestacija odiše kulturom i specifična je po svojoj organizaciji gde oslično saradjuju civilni i privatni sektor, javne institucije i lokalna samouprava. Ivanjicu sada već prepoznaju po Nušićijadi .- istakla je na otvaranju.

Predsednik opštine Zoran Lazović i ove godine ključeve grada je predao „kolegi“ Branislavu Nušiću. Predsednik opštine je zamolio sve prisutne da daju saglasnost za predaju ključeva, što su Ivanjičani rado prhvatili. Nušić je odmah izvadio svu dokumentaciju da prekontroliše rad u prethodnih godinu dana i uveri se da je budžet pun. Zahvalio se građanima na ukazanom poverenju i rekao im da će ih tri dana voditi po koncertima, predstavama, peformansima…

Za kraj je izveden skeč u kom se susreću Nušić i Nušićijada, odnosno glumci Milan Milosavljević i Ljiljana Stjepanović.

 

Dobro raspoloženi Nušićevi sledbenici dočekali su Zorana Kesića i ekipu Njuzovaca koji su proizvodili smeh na sve strane.

Veče je obeležio sjajan koncert Sergeja Ćetkovića koji je okupio više hiljada ljudi iz čitavog regiona. Nežni ljubavni stihovi očarali su prisutne a populari pevač vraćan je na bis u dva navrata.

IL-nusicijada-1-dan-sergej Prvi dan Nušićijade okupio na hiljade posetilaca

Zanimljivo je bilo i na bini ’’Okruglo pa na ćoše’’ gde je nastupao  crnogorski sastav Who see.

Festival u festivalu

Poseban šarm i ovogodišnjem festivalu dali su najmladji. Nakon svečane parade ulicama Ivanjice, mališani su stigli do Dečije scene gde je Nušić predao klučeve svom nasledniku a onda je krenula celodnevna zabava.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *