I fudbalerke sa maskama u ivanjičkim malinjacima (VIDEO)

Berači malina u sezoni mogu da zarade i do 700 evra ali ovaj posao ni malo nije lak jer su višečasovno izloženi izuzetno visokim temperaturama a posao im dodatno otežava činjenica da ove godine moraju nositi zaštitne maske i rukavice.Zbog toga su malinari bili na mukama da obezbede radnu snagu a mnogi su iz straha da ne ostanu bez radnika nudili više od realnog.Tako, naprimer, u jednom ivanjičkom domačinstvu trenutno ima 16 radnika, a kako kažu gazde, rod je podbacio i nema potrebe za toliko berača. Medjutim, da bez istih ne bi ostali u jeku sezone pristali su na sve njihove uslove. Sa druge strane ima i odličnih malinjaka gde uvek fali po radnik više.

Otkupna cena malina ove godine je dosta visa u odnosu na prethodnu, ali još uvek ne zadovoljava potrebe malinara.Vredni berači u Ivanjicu stižu sa svih strana. U malinjaku Darka Petrovića su i tri fudbalerke čija se dobra kondicija ogleda u količini ubranih malina.Teško im je pod jakim suncem, ali vredne devojke ne odustaju.

il-maline-nove I fudbalerke sa maskama u ivanjičkim malinjacima (VIDEO)

Nakon vremenskih neprilika koje nisu zaobišle ni malinare, korone i drugih nedaća, i ova godina za proizvođače ‘’crvenog zlata’’ neće biti sjajna.

You may also like...

1 Response

  1. Gradjanin kaže:

    Da li beraci malina koji su dosli iz drugih gradova poseduju potvrdu da nemaju Koronu?0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *