Mara nikada ne bi napustila svoje ognjište: ”Život na selu je težak ali ima posebnu draž” (VIDEO)

Ivanjica – Život na selu nije lak. Radi se od jutra do mraka ali za one koji nikada ne bi napustili svoje ognjište, pa čak iako je u dalekom planinskom bespuću, taj život ima posebnu draž. Mara Borisavljević sama održava domaćinstvo, ima kokoške, kravu, svinje, pravi sjajan sir i kajmak, džemove od šumskih plodova i kažu, sjajna je domaćica. Njenim kulinarskim specijalitetima svi se dive. Sa prvim zracima sunca Mara zasuče rukave i uhvati se u koštac sa realnošću života na selu. Ali i pored svega nikada ga ne bi menjala za svetla velegrada.

Ova vredna i plemenita žena živi skromno, ne žali se, naprotiv tvrdi da se na selu može lepo živeti ukoliko ste spremni da radite. Jedino je pritiska samoća i željna je društva pa se danas veoma obradovala kada joj je u posetu došao predsednik opštine Ivanjica.

IL-Mara-Vrmbaje- Mara nikada ne bi napustila svoje ognjište: ''Život na selu je težak ali ima posebnu draž'' (VIDEO)

Mara kaže da bi volela da se omladina vrati na selo i oživi ga.

IL-Mara-Vrmbaje-1 Mara nikada ne bi napustila svoje ognjište: ''Život na selu je težak ali ima posebnu draž'' (VIDEO)

Zdrava hrana, prirodne lepote, čist vazduh i sve pogodnosti koje donosi život na selu, bile bi mnogo draže i lepše da je ljudi više.

You may also like...

1 Response

  1. 12/10/2023

    […] Mara Borisavljević sama održava domaćinstvo, ima kokoške, kravu, svinje, pravi sjajan sir i kajmak, džemove od šumskih plodova i kažu, sjajna je domaćica, prenosi infoliga.rs. […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *