Crkva u Ivanjici proslavila Svetog cara Konstantina i caricu Jelenu (VIDEO)

Ivanjička crkva danas je proslavila Svetog  cara Konstantina i caricu Jelenu. Tim povodom u svetom hramu u Ivanjici okupilo se više stotina vernika, predstavnici lokalne samouprave, a sveštenstvo ivanjičke crkve služilo je svečanu liturgiju nakon čega je usledilo i sečenja slavskog kolača. Domaćin ovogodišnje slave bio je predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, a slavski kolač za narednu godinu preuzeo je Nenad Maričić iz Ivanjice.

Nakon obeležavanja slave ivanjičke crkve održano je opelo i položeni su venci i cveće na spomenik palim borcima koji su hrabro branili našu zemlju od NATO agresije. Od naredne godine počast stradalima za otadžbinu obeležavaće se na Vidovdan.

IL-Crkva-SV-car-Konstantin-i-carica-Jelena- Crkva u Ivanjici proslavila Svetog cara Konstantina i caricu Jelenu (VIDEO) IL-Crkva-SV-car-Konstantin-i-carica-Jelena-1 Crkva u Ivanjici proslavila Svetog cara Konstantina i caricu Jelenu (VIDEO) IL-Crkva-SV-car-Konstantin-i-carica-Jelena-2 Crkva u Ivanjici proslavila Svetog cara Konstantina i caricu Jelenu (VIDEO)

Do danas je u ovom hramu  službovalo preko 30 parohijskih sveštenika, a kako stoji u zapisima svetu arhijerejsku liturguju služio je i Vladika Nikolaj Velimirović. Za istoriju crkve vezuje se i podatak da je jedina ostala netaknuta tokom ogromnog požara, koji je u noći 23.novembra 1846. godine spalio varoš do temelja.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *