Aerodrom na dohvat ruke za stanovnike zapadne Srbije – bliže, brže i jeftinije na letovanje (VIDEO)

Aerodrom ’’Morava’’ u Lađevcima kod Kraljeva olakšao je putovanje stanovnicima zapadne Srbije jer sada do najatraktivnijih letovališta u Crnoj Gori, Grčkoj i Turskoj mogu stići brže, jeftinije i bez čekanja u redu. Trenutno je aktuelna linija do turskog Istanbula i nazad, dva puta nedeljno, i to sredom i subotom, a početkom letnje sezone biće otvorene još dve za Solun i Tivat.

Ovaj aerodrom odiše domaćom atmosferom, putnika i zaposlenih ima shodno kapacitetima pa se na čekiranje ne čeka duže od nekoliko minuta. Putnici se zbog svih pogodnosti aerodroma ’’Morava’’ sada lakše odlučuju za putovanje a jedino što im nedostaje je više letova ka različitim destinacijama.

Aerodrom ima 34 radnika a gotovo svi obavljaju po nekoliko zaduženja. Stjuardesa, koja je inače po struci medicinska sestra, obavlja poslove medicinskog obezbedjenja, vatrogasci pored redovnih zaduženja pomažu putnicima sa prtljagom a u pauzama svi  uređuju i održavaju aerodrom i okolinu.

IL-Aerodorom-Morava-Kraljevo-avion-AIR-SRBIJA- Aerodrom na dohvat ruke za stanovnike zapadne Srbije - bliže, brže i jeftinije na letovanje (VIDEO) IL-Morava-Aerodorm- Aerodrom na dohvat ruke za stanovnike zapadne Srbije - bliže, brže i jeftinije na letovanje (VIDEO)

Iako je reč o najmanjem aerodromu u Srbiji pristanišna zgrada kompletno je opremljena. Sa desne strane su  četiri šaltera za čekiranje putnika, zatim slede pasoška i carinska kontrola, u zgradi je i fri šop. Ova vazdušna luka ima izuzetan potencijal zbog same lokalcije i blizine ključnim saobraćajnicama.

 

You may also like...

2 Responses

  1. Vesna kaže:

    Živim na zapadu Srbije (Šabac) i da bih došla do Kraljeva moram prvo u Beograd, pored Surčina.

  2. Biljana kaže:

    Daaaa Srbija je dobila jedan stari , a tako NOVI aerodrom, sa koga sam letos otputovala za Istanbul i moram reći da je sve bilo sjajno, bez gužve , malo a tako VELIKO !!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *