Podrška Vlade Švajcarske u sprovođenju usluga socijalne zaštite kao odgovor na posledice kovid 19

Podrška Vlade Švajcarske u sprovođenju usluga socijalne zašte kao odgovor na posledice kovid 19 U okviru programa Swiss PRO, uz podršku Vlade Švajcarske vrednu više od 310.000 evra i doprinos lokalnih samouprava u iznosu od oko 115.000 evra, biće sprovedena 22 projekata za razvoj i pružanje usluga socijalne zašte namenjenih ublažavanju ucaja krize uzrokovane pandemijom kovid 19 virusa.

Realizacijom ovih projekata biće povećana dostupnost i kvalitet usluga socijalne zašte za više od 2.000 građana i građanki iz ranjivih društvenih grupa. Lokalne samouprave će samostalno ili u partnerstvu sa centrima za socijalni rad, domovima zdravlja ili drugim lokalnim ustanovama realizova projekte u oblas pružanja usluga pomoći u kući, ličnog praoca,

IL-Svis-pro Podrška Vlade Švajcarske u sprovođenju usluga socijalne zaštite kao odgovor na posledice kovid 19

dnevnog boravka, predah smeštaja, savetodavnih i socio-edukavnih usluga, kombinovanih usluga medicinske nege i socijalne zašte, kao i jedan projekat kojim se obezbeđuju besplatni obroci ekonomski najugroženijim grupama stanovništva iz ruralnih naselja. Realizacijom ovih projekata biće poboljšan položaj i socijalna uključenost pripadnika ranjivih grupa, pre svega starijeg stanovništva, dece i mladih sa invaliditetom i njihovih porodica, porodicama u riziku od izdvajanja deteta iz porodice, žrtvama nasilja u porodici, kao i korisnika socijalne zašte iz ruralnih područja.

Podršku za unapređenje socijalne zašte u okviru ovog javnog poziva programa Swiss PRO dobile su sledeće lokalne samouprave: Babušnica, Blace, Brus, Ćuprija, Gadžin Han, Ivanjica, Knjaževac, Lapovo, Lebane, Loznica, Negon, Paraćin, Pirot, Prijepolje, Prokuplje, Rača, Raška, Ražanj, Rekovac, Surdulica, Svilajnac i Tun.

Projek su odabrani u okviru javnog poziva koji je trajao od 25. januara do 26. februara 2021. godine i bio otvoren za 96 gradova i opšna iz Šumadije, zapadne, istočne i južne Srbije, i to iz druge, treće i četvrte grupe razvijenos, a koje trenutno pružaju do tri usluge socijalne zašte u lokalnoj zajednici.

Više informacija o podržanim projekma dostupno je na internet stranici programa Swiss PRO. Program „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opšna kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenos – Swiss PRO“ podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *