Umetnica iz Ivanjice izlaže u Centralnoj galeriji u Novom Sadu

Izložba pod nazivom “Pleasure is all mine”, vizuelne umetnice Jane Jovašević iz Ivanjice otvorena je u utorak 28. marta u Centralnoj galeriji Šok ZaDruge u Novom Sadu. Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi, autorka Jana Jovašević prikazuje radove nastale tokom osnovnih i master akademskih studija u mediju skulpture i digitalne grafike.

Radovi su koncipirani tako da čine tematske celine koje svaka za sebe istražuje neku pojavu iz domena seksualnosti. To su asocijativni prikazi, sneoliki pogledi iz ženske vizure na sopstvenu, odnosno žensku, i mušku seksualnost i telesnost, kao i težnje i sklonost koje u tom odnosu nastaju.

„Uviđam da postoji nesklad izmedju urođenih seksualnih poriva i nagog tela koje postoji kao takvo i onoga što se danas predstavlja kao seksualnost koja je uvek u hiperboli i gde telo postaje erotski objekat, često vulgarizovano do te mere da postaje banalano.“- izjavila je umetnica Jana Jovašević.

il-plakat-jana- Umetnica iz Ivanjice izlaže u Centralnoj galeriji u Novom Sadu

Dizajn plakata: Stefan Ilić

Jana Jovašević diplomirala je na osnovnim studijama vajarstva u klasi profesora Mrđana Bajića Radoša Antonijevića na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2022. godine. Iste godine upisuje master studije vajarstva takođe u klasi ovih profesora. Diplomirala je i na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu 2017. godine.

Učesnik na grupnim izložbama: 2022. “Vajari” USILJS Kornjača, “Vajari i Vajarke Srbije” Paviljon Cvijete Zuzorić 2022. godine. “Studentska mala plastika” Dom Omladine Kragujevac, na izložbi studentskih radova malog formata u Dom Omladine Beograda. Na Festum21 u Studentskom Kulturnom centru. Na izložbi “Izlažem prvi put” u Domu Jevrema Grujića u Beogradu. U maju 2021. godine učestvovala je na 49. Izložbi crteža i skulptura malog formata studenata likovnih umetnosti u Beogradu u Galeriji Doma Omladine. Učestvovala je na međunarodnoj multimedijalnoj likovnoj koloniji u Tršiću 2022. godine.

Izložbu “Pleasure is all mine” publika može pogledati do 15. aprila.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *