“Pažljivko” u Ivanjici – Deca kroz kviz uče o bezbednosti u saobraćaju (VIDEO)

Kroz igru i druženje danas je održana „Pažljivkova smotra“ u okviru koje su učenici osnovnih škola „Kirilo Savić“, „Milinko Kušić“, „Mićo Matović“, „Nedeljko Košanina“ i mališani iz predškolske ustanove „Bajka“ pokazali svoje znanje u vezi sa saobraćajnim propisima. Ovaj interaktivni kviz osmišljen je sa ciljem da se podigne svest i unapredi znanje dece učesnika u saobraćaju, pre svega kao pešaka, ali i kao saputnika u vozilima.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, istakao je značaj ovakve vrste edukacije najmlađih, ali rekao i da će se lokalna samouprava i dalje truditi da izdvoji značajan deo sredstava iz budžeta kako bi saobraćaj u gradu bio na najvišem bezbednosnom nivou, što podrazumeva postavljanje usporivača i betonskih žardinjera u centralnim gradskim ulicama.

IL-Pazljivko-u-Ivanjici- "Pažljivko" u Ivanjici - Deca kroz kviz uče o bezbednosti u saobraćaju (VIDEO) IL-Pazljivko-u-Ivanjici-naslovna- "Pažljivko" u Ivanjici - Deca kroz kviz uče o bezbednosti u saobraćaju (VIDEO)

Agencija za bezbednost saobraćaja prepoznaje decu kao posebno ugroženu kategoriju učesnika u saobraćaju i shodno tome, svake godine u saradnji sa lokalnim samoupravama ulažu posebne napore u pronalaženje interaktivnih vidova učenja koji će omogućiti deci da bezbedno učestvuju u njemu.

You may also like...

5 Responses

 1. Andrea kaže:

  Postavite usporivace saobracaja izmedju opstine i Doma kulture. Ponovo ce neko poginuti jer je ta ulica trkaliste.

 2. Misko kaže:

  Ne smete da objavite komentar da se postave usporivaci kod Doma kulture i Hotela Park. Sram vas bilo

 3. Dragan kaže:

  Kada ce se postaviti usporivaci kod hotel Parka i kod Doma kulture? Ovo je opasna deonica

 4. Nikola kaže:

  Resenje je pauk ali svima,a ne vlasnicima firmi cuvanje mesta a ostalima kazne

 5. Milica kaže:

  Ako predsednik kaze da ce biti postavljeni usporivaci, i ako to Agencija za bezbednost saobracaja podrzava…Zasto onda u ulici Venijamina Marinkovica kod Doma kulture i preko puta hotela park jos uvek nisu postavili usporivace, cak i kamere sa radarom. Deonica je izuzetno opasna, niko ne staje na pesackom a cak je rizicno i ako vas neko propusti kao pesaka jer odmah krenu da ga obilaze… Nakon sto je na istom mestu poginulq jedna gospodja od grada se ocekivalo da ce na tom mestu postaviti usporivac…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *