Sajam obrazovanja u Ivanjici 17. marta

U okviru globalnog projekta „Migracije u funkciji održivog razvoja“  koji sprovode Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i UNDP u Srbiji, a finansira Švajcarska vlada – Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) raspisan je javni poziv za finansiranje projekata u cilju ublažavanja negativnih posledica unutrašnjih migracija.

Kancelariji za mlade opštine Ivanjica – Opštini Ivanjica, na pomenutom konkursu odobren je projekat pod nazivom „Model za unapređenje kompetencija nezaposlene omladine u cilju ublažavanja negativnih posledica migracija“ koji se sprovodi u saradnji sa Međunarodnom ogranizacijom za migracije (IOM), finansira Švajcarska vlada – Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a sufinansira opština Ivanjica kroz programski budžet Kancelarije za mlade.

Jedna od planiranih aktivnosti na pomenutom projektu je i organizacija Sajma obrazovanja, koji Kancelarija za mlade opštine Ivanjica organizuje u saradnji ivanjičkim poslodavcima i srednjim školama.

PLAKAT-A3-SAJAM-724x1024 Sajam obrazovanja u Ivanjici 17. marta

Na osnovu sprovedene Analize potreba nezaposlenih mladih opštine Ivanjica i potreba tržišta rada došlo se, između ostalog, do rezultata koji određuju potrebe poslodavaca za određenim obrazovnim kadrovima za naredni period poslovanja u skladu sa strateškim razvojem njihovih kompanija, preduzeća, institucija, firmi, zanatskih radnji.

Osnovni cilj organizacije ovog događaja je promocija daljeg školovanja i usmeravanja ka profilima budućih zaposlenih koji nedostaju ivanjičkim poslodavcima, što ima za krajnji cilj veću zaposlenost mladih.

Realizacija Sajma obrazovanja je planirana za 17.03.2023. godine od 11 časova u holu Doma kulture/Klubu za mlade opštine Ivanjica.

You may also like...

1 Response

  1. Darko kaže:

    Odlična odskočna daska za dalje… migracije se sprečavaju na drugi nacin, otvaranjem radnih mesta adekvatno placenih da ne moramo bezati u BG ili preko..da bi napredovali i bili ADEKVATNO nagradjeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *