Srbija ima duplog svetskog prvaka u ribolovu i on je Ariljac (VIDEO)

Goran Radović Gica, majstor za ribolov iz Arilja dva puta je bio svetski prvak u disciplini pecanja na plovak i udicu, 11 puta bio je državni prvak a prošle godine činio je reprezentaciju Srbije koja je nakon sedam decenija postala svetski ekipni prvak. Ribolov je zavoleo od detinjstva.  Goran će učestvovati i ove godine na svetskom prvenstvu koje okuplja oko četrdest zemalja i održava se u Španiji. Traje dva dana, peca se po četiri sata, riba se nakon ulova meri i konačan rezultat daje pobednika.

Vrlo je teško definisati šta je ključno za uspeh ali je upornost svakako jedan od najvažnijih faktora. Goran najčešće peca na Drini i Zlatarskom jezeru, prirodnim biserima koji imaju potencijal za ribolovni turizam.Opština Arilje proglasila je Gorana Radovića Gicu za najboljeg sportistu u 2022. godini.

il-gica-ribolovac Srbija ima duplog svetskog prvaka u ribolovu i on je Ariljac (VIDEO)

Osim što je ispunio svoje dečačke snove i upisao se na listu svetskih ribolovaca, Goran je uspešno pokrenuo i sopstveni biznis pa proizvodi hranu za ribe i opremu za pecanje.

il-gica-ribolovac1 Srbija ima duplog svetskog prvaka u ribolovu i on je Ariljac (VIDEO)

You may also like...

2 Responses

  1. 28/02/2023

    […] Kurir.rs/Infoliga […]

  2. 28/02/2023

    […] Goran će učestvovati i ove godine na svetskom prvenstvu koje okuplja oko četrdest zemalja i održava se u Španiji. Traje dva dana, peca se po četiri sata, riba se nakon ulova meri i konačan rezultat daje pobednika, prenosi Info Liga. […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *