Gori iznad Ivanjice – Volonteri Crvenog krsta i vatrogasci gase požare (VIDEO)

Volonteri Crvenog krsta koji danima neumorno raznose pakete pomoći u najudaljenija mesta ivanjičke opštine danas su bili u žarištu vatre. Prolazeći pored malinjaka videli su stariji bračni par koji pokušava da ugasi požar. Plamen se brzo širio prema stambenom objektu i obližnjoj šumi pa su mladi volonteri odmah pritrčali u pomoć.

-Ljudi su bili uplašeni, nesnađeni, gasili su ručno požar koji se neverovatnom brzinom širio. Odmah smo pozvali Vatrogasnu šlužbu i pridružili se gašenju. Teren je nepristupačan, okolo je rastinje, šuma, bilo je veoma teško za gašenje. Činili smo sve što je bilo u našoj moći dok nisu stigli vatrogasci.-kaže volonter Crvenog krsta Ivanjica, Teodora Jovović.Il-Pozar-Milinkovici- Gori iznad Ivanjice - Volonteri Crvenog krsta i vatrogasci gase požare (VIDEO)

Nedaleko od od ovog mesta zapalila se štala. Takođe su u pomoć pritrčali volonteri Crvenog krsta.

Lepo vreme mnoge poljoprivredike izmamilo je na njive a priča o čestim požarima usled nepažnje pri krčenju malinjaka, ponavlja se iz godine u godinu.

Vatrogasci imaju pune ruke posla pa se apeluje na poljoprivrednike da budu pažljiviji jer za izazivanje požara slede i velike novčane kazne.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *