Ivanjica: “Hvala vam do neba dobri ljudi” – Baka Rada u novom domu (VIDEO)

Da za sreću nikada nije kasno potvrđuje priča sedamdesettrogodišnje bake Radovanke Jovanović  iz ivanjičkog sela Butkovo koja je zahvaljujući lokalnoj samoupravi i ljudima dobre volje po prvi put zimu dočekala u toplom domu. Ova divna starica imala je težak život, rano je ostala bez supruga a sa svojih deset prstiju, u nadnici,  odgajila je i školovala dvoje dece. Pritiskao je život ali i stara kuća koja je pod zubom vremena pretila da se uruši.

Lokalna samouprava finansirala je izgradnju kuće a ljudi dobre volje, donatori iz Ivanjice i rođaci  pomogli su da se ona opremi.

Baka Radovanka danas je useljena u novi dom. Više se neće kupati ispred stare oronule kuće, na dubokom minusu,  niti će strahovati da li će se dotrajali objekat srušiti dok spava.

IL-baka-rada-butkovo- Ivanjica: "Hvala vam do neba dobri ljudi" - Baka Rada u novom domu (VIDEO)

Na useljenje baka Rade došle su sve komšije, prijatelji, rodbina… Njenoj radosti nije bilo kraja, kaže, samo se plaši da joj srce ne prepukne od ovolike sreće.

IL-baka-rada-butkovo-1 Ivanjica: "Hvala vam do neba dobri ljudi" - Baka Rada u novom domu (VIDEO)

Ova dobra starica će napokon odahnuti ali za  humane ljude i lokalnu samoupravu nema odmora. U narednim danima useliće u novi dom još jednu porodicu kojoj je bila neophodna pomoć.

IL-Radovanka-Jovanovic-nova-kuca- Ivanjica: "Hvala vam do neba dobri ljudi" - Baka Rada u novom domu (VIDEO)

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *