Nušićijada na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu (VIDEO)

Ivanjica – Na Međunarodnom sajmu turizma koji će biti održan od 23. do 26. februara na Beogradskom sajmu, učestvovaće oko 350 izlagača iz više od 30 država. Ivanjica će se predstaviti, u petak 24. februara u 16 časova na štandu Regije Zpadne Srbije, promocijom Nušićijade, jednog od najpopularnijih festivala u zemlji. Posetioci će takođe imati priliku da se upoznju sa bogatom ponudom seoskog turizma po kojem je ivanjički kraj prepoznatljiv.

Kada je reč o Kini, ovogodišnjem partneru sajma, podsetio je da su tokom 2019. godine Kinezi bili prvi po broju dolazaka u Srbiji, a drugi po broju noćenja.

Kandić je dodao da će povratku kineskih gostiju u Srbiju u još većem broju doprineti i novouspostavljena avio-linija do Kine.

zadnja-strana-A5-flajer-722x1024 Nušićijada na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu (VIDEO)

Predstavnik ovogodišnjeg partnera NR Kine Šju Hong je rekao da je ovo način za produbljivanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije, kao i da su turistička saradnja i razmena most za unapređenje odnosa dve zemlje.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović je izjavila da će tokom četvorodnevnog sajma biti predstavljeni potencijali naše zemlje na najbolji mogući način, kako bi se posetioci sajma motivisali da svoj odmor provedu u Srbiji.

Sekretarka Udruženja za turizam u Privrednoj komori Srbije Tijana Maljković najavila je da je više od 200 zakazanih poslovnih sastanaka tokom sajma koji imaju značaj za unapređenje i razvoj turizma.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *