Narodni poslanik Dragovan Milinković o zalaganju za Ivanjicu u republičkom parlamentu (VIDEO)

Problemi sa kojima se sureću Ivanjičani mogli bi biti rešeni decentralizacijom, tačnije vraćanjem bitnih republičkih institucija u manje sredine. Za ovo se za na prethodnim zasedanjima republičkog parlamenta zalagao i narodni poslanik SPS-a iz Ivanjice, Dragovan Milinković. On je na prvom mestu istakao neophodnost postojanja tužilaštva i uprave prihoda u našoj opštini.

On se osvrnuo i na Zakon o finansiranju lokalnih samouprava, odnosno da se transferna sredstva od ivanjičkih poreskih obveznika vraćaju u lokalni budžet u većem procentu.

Milinković je rekao da je svestan da je eksplotacije drveta na području ivanjičke opštine neophodna, ali deo takse koja pripada lokalnim samopravama nije realna.

IL-Dragovan-Milinkovic-SPS Narodni poslanik Dragovan Milinković o zalaganju za Ivanjicu u republičkom parlamentu (VIDEO)

S obzirom na to da postiji ogroman turistički potencijal Golije, ali i samog grada Ivanjice, narodni poslanik Milinković smatra da je od krucijalne važnosti izgradnja kanalizacije odnosno fabrike otpadnih voda.

IL-glavna-ulica- Narodni poslanik Dragovan Milinković o zalaganju za Ivanjicu u republičkom parlamentu (VIDEO)

On je rekao da će se konkretnim predlozima na skupšinskom parlamentu boriti za uređeniju i lepšu Ivanjicu u koju bi mladi  nakon školovanja mogli da se vrate, formiraju porodice i obezbede sebi egzistenciju.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *