Ršum obradovao svojom posetom osnovce

Pravo iznenađenje učenicima OŠ” Milinko Kušić” priredila je učiteljica Dušica Savić kada je na čas dovela čuvenog dečijeg pesnika Ljubivoja Ršumovića.

Pre četiri godine decu je iznenadila gostovanjem Dobrice Erića a novoj generaciji upriličila je celodnevno druženje sa omiljenim Ršumom.

  • Za koga navijate?-u glas su pitali mališani pesnika kada je ušao u učionicu.
  • Navijam za Slobodu iz Užica-odgovorio je on. Nakon krate pauze dodao je: I za Crvenu zvezdu…..Tada su usledile ovacije a onda su svi u glas recitovali Ršumovu pesmu( Zvezdinu himnu) ”Mladići borovi, devojke jele...”

IL-rsum-i-deca-zvezdasi Ršum obradovao svojom posetom osnovce

U nastavku decu je interesovalo koja mu je pesma najomiljenija, koliko je godina imao kada je napisao prve stihove i da li je dobio neki posebno drag poklon.

  • Prvu pesmu napisao sam sa 11 godina i tada sam osvojio nagradu na takmičenju, to je bila obična olovka na vrhu sa gumicom.Oduševljenje se ne može dočarati. Nakon toga sam osvajao bezbroj nagrada i onih novčanih, ali vrednije od moje olovke nije bilo…

IL-rsum-i-deca Ršum obradovao svojom posetom osnovce

Dok je pričao o svojim počecima pesnik Lljubivoje Ršumović dobio je, potpuno neočekivano,  još jedan vredan poklon. Dečak iz prve klupe nacrtao je čuvenog pesnika kako u ruci drži običnu olovku sa gumicom.

IL-rsum-i-decak Ršum obradovao svojom posetom osnovce

U druženju, recitovanju , razmenjivanju fazona i fora mališani su proveli divan dan sa pesnikom Ljubivojem Ršumovićem.

  • Najlepši trenutak i dalje je onaj kada vidim decu sa knjigom u ruci. –kaže Ršumović.

Oduševljeni učenici OŠ ”Milinko Kušić”  rekli su  da im je danas bilo zanimljivije nego kada je dolazio Deda Mraz sa poklonima.

IL-rsum-i-deca-u-sali Ršum obradovao svojom posetom osnovce

  • Mislim da je jako važano da deca upoznaju svoje omiljene pesnike, nakon današnjeg dana sigurna sam da će im stihovi Ljubivoja Ršumovića, biti još draži i bliži. Zahvalna sam dirktoru škole Stevanu Davidoviću i lokalnoj samoupravi što su mi omogućili da sprovedem ovu ideju i upriličim mališanima celodnevno druženje sa njihovim Ršumom.-rekla je učiteljica Dušica Savić.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *