Žičani most u Ivanjici podneo opterećenje od 18 tona (VIDEO)

Institut za ispitivanje materijala a.d. Beograd i ’’Mostprojekt’’ danas su izvršili dodatna ispitivanja na Žičanom mostu u Ivanjici kako bi utvrdili bezbednost pomenute saobraćajnice. spitivanje je vršeno tokom prepodnevnih časova, zvanični podaci se još uvek očekuju, ali je evidentno da je most izdržao opterećenje od 18 tona.

Opština Ivanjica zatražila je dodatno ispitivanje zbog javnosti koja je bila uznemirena nemilim događajem u Ovčar Banji ali i zahteva pojedinih odbornika da se ispitivanje ponovi jer, podsećamo, ono je već radjeno u avgustu prošle godine.

most_3-Photo-1024x576 Žičani most u Ivanjici podneo opterećenje od 18 tona (VIDEO)

most_4-Photo-1024x576 Žičani most u Ivanjici podneo opterećenje od 18 tona (VIDEO)

Preduzeće „Mostprojekt“ AD Beograd napravilo je tada izveštaj o detaljnom pregledu pešačkog, Žičanog mosta u Ivanjici, koji je pokazao da se treba izvršiti rekonstrukcija ove saobraćajnice i prevetivno obavestiti javnost da se u većim grupama ne zadržavaju na mostu. Opština Ivanjica u međuvremenu je izradila projekat mosta i za isti opredelila 25 miliona dinara.

VAR-4_1-Photo-1024x576 Žičani most u Ivanjici podneo opterećenje od 18 tona (VIDEO) VAR-4_4-Photo-1024x576 Žičani most u Ivanjici podneo opterećenje od 18 tona (VIDEO)

Radovi na ovoj saobraćajnici počeće na kraju školske godine kako bi se iskoristilo vreme kada deca ne idu školu pa je most manje frekventan.

VAR-4_5-Photo-1024x576 Žičani most u Ivanjici podneo opterećenje od 18 tona (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *