I Ivanjičani u protestu prosvetnih radnika protiv nasilja u školama

Preko hiljadu prosvetnih radnika, građana i učenika  protestvovalo je danas na gradskom trgu u Čačku zbog nasilja u školama.  U Ivanjici je obustavljena nastava u svih 11 osnovnih i srednjih škola, u Čačku je takođe 29 škola obustavilo nastavu, prisustvovali su i prosvetni radnici iz Guče i Lučana a Uniji sindikata prosvetnih radnika samostalno podršku su pružile i kolege iz Gornjeg Milanovca.

IL-protest-1-cacak- I Ivanjičani u protestu prosvetnih radnika protiv nasilja u školama

Okupljenima su se pored Vesne Jerotijević, članice predsedništva Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije  i Vladimira Adžića predsednika SOC-a, obratili i ivanjički prosvetni radnici i sindikalni aktivisti, Aleksandra Ćurčić i Miloš Mrdak. Na mirnom protestu koji je simbolično trajao u dužini jednog školskog časa poslata je poruka : ZAUSTAVIMO NASILJE.

IL-protest-2 I Ivanjičani u protestu prosvetnih radnika protiv nasilja u školama

Prosvetni radnici su danas protestvovali širom Srbije i  između ostalog tražili da što pre dobiju status službenog lica kao i da se zakonom zabrani upotreba mobilnih telefona tokom nastave. Takođe su istakli da im je plata niža od prosečne što dodatno demorališe ovo izuzetno važno zanimanje.

IL-protest-3 I Ivanjičani u protestu prosvetnih radnika protiv nasilja u školama

You may also like...

1 Response

  1. IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa kaže:

    Pitajmo se, kako je srpsko školstvo dovedeno dovde?
    Dovoljno je samo da pročitate naslove u tabloidima o školskom i vršnjačkom nasilju i komentare ljudi na tu temu, i shvatiće te dimenzije našeg poraza. A to je naša mračna budućnost. Neće, se ništa bitno promeniti jer je borba, samo za novac, samo za ličnu dobrobit, samo za svoju porodicu, sve ostalo je nebitno. A to tako nikad nije bilo kao kolektivno svojstvo našeg naroda.
    Treba lečiti i otklanjati uzroke masovnog nezadovoljstva mladih, a to se postiže upornim radom. Jer se nezadovoljstvo u mladima permanento akumulira, jer mlad čovek ne može da nađe mesto u društvenoj hijerarhiji i odkolini duševnu teskobu jer ne postiže efekat ostvarenog bića koje može sebi potvrditi – lep je ovaj život i vredi ga ziveti.
    Ali ne, ovde se dešava obrnut proces, jer u svesti mladih već više decenija gomila se napodnošljiv gnav i kako se primećuje poprima zabrinjkavajuću destruktivnu silu.
    Mlad čovek u kome ključa život mora biti otvoren da daje i da prima kreativnu energiju koja ga uzdiže.
    Pa šta nam je činioti? Odgovor je prost – MENJATI KULTURNI OBRAZAC- ako još imamo snage i ako već nije kasno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *