XVII Festival dečijeg folklora ”Svetlost na brežuljku” u Prilikama

Festival dečijeg folklora “Svetlost na brežuljku’’ održan je juče u Prilikama u organizaciji OŠ ’’Sreten Lazarević’’. Ova već tradicionalna manifestacija okupila je na desetine folkloraša iz okruženja koji su prikazali sjajne koreografije. U veoma jakoj konkurenciji takmičara iz Aranđelovca, Pecke, Medveđe, Kraljeva, Ivanjice, prvu nagradu festivala odneo je Folklorni ansambl ’’Bane Milenković’’ iz Novog Sela. Drugo mesto pripalo je KUD-u ‘’Elektroporcelan’’ iz Aranđelovca a treće KUD-u ‘’Moravica’’ iz Ivanjice.

IL-svetlost-na-brezuljku3 XVII Festival dečijeg folklora ''Svetlost na brežuljku'' u Prilikama

Žiri je nagradio i ansambl KUD-a ‘’Mladost’’ iz Pecke kao najuigraniji. Najbolji muški igrač je, Mihailo Kostić, iz FA ‘’Bane Milenković’’ a najbolja igračica, Nikolina Mojsilović, iz KUD-a ‘’Moravica’’.

Nagrada za najbolji scenski nastup pripala je Folklornom ansamblu ‘’Sreten Lazarević’’ iz Prilika, najorginalnije kostime  imali su igrači iz KUD-a ‘’Elektroporcelan’’ dok je najbolji pevački ansambl iz KUD-a ‘’Medveđa’’.  Najbolji orkestar festivala je iz KUD-a ‘’Karanovac’’ iz Kraljeva.

IL-svetlost-na-brezuljku4 XVII Festival dečijeg folklora ''Svetlost na brežuljku'' u Prilikama

Generalni pokrovitelji XVI Festivala dečijeg folklora ’’Svetlost na brežuljku’’ su Ministarstvo kulture i opština Ivanjica.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *