Otvoren ARLEMM – Arilje prestonica kulture 13. put zaredom (VIDEO)

Gala koncertom orkestra GRMI pod rukovodstvom Stefana Milenkovića, koji je publika mogla da prati putem Yettel mreže, otvoren je 13. po redu ARLEMM festival u Arilju. Nakon toga, usledilo je otvaranje izložbe Umetnički karavan i nastup džez sastava Cucunga.  Arilje će od 16. do 31. jula biti prestonica kulturnih dešavanja. Okupljajući vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva, ARLEMM je uspeo da izgradi prepoznatljiv i atraktivan ambijent za sve koji žele da u umetnosti i prirodi uživaju na poseban način.

Zato će se ulicama Arilja i ove godine kretati brojni mladi umetnici iz Španije, Nemačke, Rusije, Belgije, Austrije, Slovenije, Amerike, Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Sa najtalentovanijim mladim polaznicima iz zemlje i inostranstva radiće vrhunski predavači i profesori violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovne muzike, flaute, solo pevanja, kamerne muzike i gitare. Pored muzičke nastave, deca i mladi će imati mogućnost da pohađaju slikarsku, ekološku, književnu radionicu, a ljubitelji umetnosti biće u prilici da posete brojne koncerte, predavanja, duhovne i besedničke večeri.

IL-Arlemm Otvoren ARLEMM - Arilje prestonica kulture 13. put zaredom (VIDEO)

Ove godine, u okviru manifestacije ARLEMM, nastupiće istaknuti umetnici, Zvonko Bogdan, Prvo beogradsko pevačko društvo, duo Kalem, Queen real tribute bend, Zoster i brojni drugi umetnici, a edukativne programe će voditi Divna Ljubojević, Ljubivoje Ršumović i mnogi drugi. Ukoliko niste u prilici da ovog leta posetite Arilje, program možete da pratite u prenosu uživo putem YouTube kanala kompanije Yettel, koja je petu godinu zaredom partner manifestacije. ,,ARLEMM i Yettel imaju isti cilj – da muziku i umetnost učinimo dostupnim što većem broju ljudi. Posebno nam je drago što naša stabilna, pouzdana i brza mreža može doprineti da zajedno ostvarimo taj cilj. ARLEMM već godinama prenosi prave vrednosti mlađim generacijama i zadovoljstvo nam je da upravo sa takvim organizacijama negujemo partnerstva“, istakla je Milica Begenišić, menadžerka Yettel fondacije.

IL-Gudacki-orkestar-Grmi- Otvoren ARLEMM - Arilje prestonica kulture 13. put zaredom (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *