Osnovci sa Katića izlagali na humanitarnoj manifestaciji u Čačku

Osnovna škola “Mićo Matović” iz Katića učestvovala je na humanitarnoj manifestaciji “Tehnika i preduzetništvo u Moravičkom okrugu”, realizovanoj na Gradskom trgu u Čačku u organizaciji Fakulteta tehničkih nauka u Čačku i Aktiva nastavnika tehnike i informatike Moravičkog okruga. Prodavale su se makete i modeli izrađeni na časovima Tehnike i tehnologije, a sav prihod otišao je u humanitarne svrhe.

IL-bazar-OS-Mica-Matovic2 Osnovci sa Katića izlagali na humanitarnoj manifestaciji u Čačku

Na manifestaciji su učestvovali učenici i nastavnici predmeta Tehnika i tehnologija iz 11 osnovnih škola Moravičkog okruga. Učešće je uzelo 9 osnovnih škola iz Čačka, jedna iz Lučana i OŠ “Mićo Matović” iz Katića kao jedina sa područija Ivanjice.

Vredni i kreativni učenici od petog do osmog razreda sa svojim predmetnim nastavnicima Svetlanom Samardžić i Nenadom Sokićem uložili su mnogo truda i ljubavi da bi škola “Mićo Matović” bila reprezentativan i ponosan predstavnik ivanjičke opštine, kao i da bi kvalitetnim produktima rada mogli da prikupe što više novčanih sredstava namanjenih plemenitim ciljevima, na ovoj prodajnoj manifestaciji humanitarnog karaktera.

Učenici su određivali cenu i razvijali biznis plan koji se tiče buduće prodaje proizvoda, što je doprinelo razvoju njihovih preduzetničkih kompetencija. Pored ostvarivanja ishoda iz predmeta Tehnika i tehnologija, ova humanitarna manifestacija značajna je za razvoj emocionalne inteligencije mladih i promovisanje humanitarnog i volonterskog rada, kao i promociju škola i opština.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *