Dan državnosti praznuje se neradno dva dana

Novi neradni dani uskoro su pred nama. Nakon januarskih praznika, sledeće nedelje nam stižu još 2 neradna dana. Neradno će se praznovati 15. i 16. februar, a uz dobro isplaniran raspored mnogi će moći da iskoriste neradne dane i da naprave pravi mini odmor.

Prvi državni praznici koji se praznuju neradno stižu nam 15. i 16 februara, i tada se obeležava Sretenje. Neradni su sreda i četvrtak i mnogi su već isplanirali da ne rade i petak i da tako sa vikendom dobiju i pet dana odmora. Dan državnosti Srbije, inače, slavio se do nastanka Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, nakon čega je ukinut, da bi u Srbiji ponovo počeo da se slavi od 2002. godine.

il-golija3 Dan državnosti praznuje se neradno dva dana

Posle Sretenja, dolaze Uskršnji praznici. Uskrs je 16. aprila, a neradni dani biće od 14. aprila (Veliki petak), zaključno sa 17. aprilom (drugi dana Vaskrsa). Prvi maj slavi se dva dana i praznovaće se prva dva dana tog meseca.

You may also like...

1 Response

  1. Boki kaže:

    A šta smo svi mi koji radimo kod privatnika…
    Za nas to ne važi…
    Sramota je to…
    Inspekcija nek prođe i zapiše sve koje rade, nek provere sledećeg meseca isplatne liste i da li je plaćen rad na dane praznika…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *