Dobra posećenost Sajma zapošljavanja u Ivanjici (VIDEO)

Nacionalna  služba  za  zapošljavanje  Filijala Čačak – Ispostava Ivanjica  organizovala je danas  Sajam zapošljavanja u OŠ „Milinko Kušić“. Učestvovalo je preko dvadeset poslodavaca sa sedištem ili registrovanim poslovnim jedinicama u Ivanjici.

Na Sajmu su iskazane potrebe za zapošljavanje  novih radnika različitih obrazovnih profila i stepena stručne spreme. Traženi su pravnici, knjigovođe, komercijalisti, prodavci, vozači, magacioneri, šivači, radnici na poslovima prerade i obrade drveta, radnici koji će biti uključeni u realizaciju projekata javnih radova na kojima se angažuju nezaposleni iz kategorija teže zapošljivih, kao i javnih radova na kojima se angažuju nezaposlene osobe sa invaliditetom …

Na Sajmu su između ostalog bili prisutni: DOO „Matis”, DOO „Milutinovići”, DOO „Crown forest“, DOO „Prezident“, DOO „Spektar plus“, DOO „Harizma pro team“, JKP „Ivanjica“, Crveni krst Ivanjica, Društvo za cerebralnu i dečju paralizu Ivanjica i drugi.

Ivanjičani su iskoristili mogućnost da većem broju poslodavaca dostave svoje biografije i u neposrednom razgovoru predstave sopstvene kvalifikacije, znanje i radno iskustvo.

IL-Sajam-zaposljavanja- Dobra posećenost Sajma zapošljavanja u Ivanjici (VIDEO)

Ana Dojčilović iz Nacionalne službe zapošljavanja Filijala Čačak, kaže da su nakon dve godine pauze ponovo krenuli sa organizacijom sajma koji su od velikog značaja za poslodavce ali i za tražioce posla.

Prilikom zapošljavanja lica sa evidencije NSZ, poslodavci i ove godine imaju na raspolaganju finansijske mere i programe, kao što su: subvencija poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih, obuka na zahtev poslodavca, sticanje praktičnih znanja, javni radovi i drugo.

IL-Sajam-zaposljavanja-1- Dobra posećenost Sajma zapošljavanja u Ivanjici (VIDEO)

Na birou u Ivanjici samo 8 procenata sa visokom i višom stručnom spremom

Od 9 766 nezaposlenih lica koliko je trenutno evidntirano u NSZ- Filijala Čačak, 2 971 je sa područja Ivanjice. Od toga je 1 518 žena. Kvalifikaciona struktura dosta je nepovoljna, 42%  čine lica sa prvim ili drugim stepenom stručne spreme, 50% prijavljenih na birou imaju srednju stručnu spremu, a svega 8% visoku i višu stručnu spremu. Oko 45% nezapsolenih starosti je preko 50 godina.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *