Pobeda Ane Subotić i pet medalja za AK Javor u Valjevu

Atletičrka Javora, olimpijka Ana Subotić, pobedila je u Valjevu na tradicionalnoj Svetosavskoj uličnoj trci, u konkurenciji na 3 000 metara. Trka ima tradiciju dugu 19 godina a Ana je u veoma kvalitetnoj konkurenciji uspela da slavi po sedmi put.

Glavni cilj olimpijke koja brani boje ivanjičkog AK ‘’Javor’’, u prvom delu sezone, biće nastup na jednom od  kvalitetnijih evropskih maratona  gde će potvrditi rezultat i formu pred Evropsko prvenstvo u maratonu koje se održava u Berlinu.

  • Odlično sam trenirala predhodna tri meseca, moj cilj je jedna dobra maratonska trka u aprilu. U opticaju su maratoni u Beču, Roterdamu i u Beogradu, razmislićemo za koji ćemo se odlučiti. Traži se potvrda norme i dobar rezultat uoči Evropskog prvenstva u Berlinu. Kada je u pitanju trka u Valjevu srećna sam da sam po sedmi put pobedila u konkurenciji najboljih seniorki i pokazala da sam već sada u odličnoj  formi.-rekla je Ana Subotić.

IL-svetosavska-trka-valjevo-ana-subotic Pobeda Ane Subotić i pet medalja za AK Javor u Valjevu

U trci mladjih pionirki na 800 metara, Vanja Velisavljević je osvojila srebrnu medalju, sjajan niz nastavila je Jovana Bogdanović pobedom i zlatnom medaljom u trci starijih pionirki na 800 metara.

U trci juniorki na 800 metara osvojene su dve medalje za AK ‘’Javor’’ , Katarina Rajković srebrnu a  Aleksandra Vukosavljević bronzanu medalju.

  • IL-atlrtika-trener-dusko-orestijevic Pobeda Ane Subotić i pet medalja za AK Javor u ValjevuNastavili smo niz osvajanja medalja i sjajnih nastupa u ovoj godini. Posle dve medalje koje smo osvojili na novogodišnjoj trci u Mrsacu, u Valjevu smo bili još bolji osvojivši pet medalja. Vrlo sam zadovoljan saznanjem da imamo sjajnu generaciju atletičara koja se može nositi i pobedjivati najbolje atletičare Srbije. Opet nismo bili kompletni jer su nam u poslednje vreme prehlade napravile veće probleme. Raduje me odličan nastup svih atletičara a posebno uspeh Ane Subotić koja je ostvarila ubedljivu pobedu u trci seniorki i pokazala da se nalazi u odličnoj formi pred značajna ovogodišnja takmičenja. Pred nama je februar i prvenstva Srbije u dvorani za pionire i juniore.-rekao je trener, Duško Orestijević.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *