Savremeno sanitetsko vozilo za Dom zdravlja u Ivanjici (VIDEO)

U okviru projekta “Hitan odgovor Republike Srbije na COVID-19”, Dom zdravlja Ivanjica bogatiji je za još jedno sanitetsko vozilo marke „Citroen Jumper“. Ovo vozilo je kompletno opremljeno za potrebe zbrinjavanja životno ugroženih pacijenata na terenu i hitan transport do prve zdravstvene ustanove. Pored osnovne opreme,  u sanitetu se nalazi: fiksni i mobilni kiseonik, spinalna daska, nosilo politraume, rigidne i vakum udlage, EKG, defibrilator, set za reanimaciju, kardiološka stolica, zidni merač pritiska,  aspirator. Ovaj projekat je implementiralo Ministarstvo zdravlja, a 329 vozila je podeljeno zdravstenim ustanovama u Srbiji.

Dr Nikola Karapetrović, vd direktora ove ustanove, kaže da će ovo vozilo puno značiti svim pacijentima u opštini koji budu imali potrebu za hitnim zbinjavanjem na terenu. Samim tim što je kompletno opremljeno, olakšaće rad medicinskim radnicima u njemu.

IL-novi-sanitet- Savremeno sanitetsko vozilo za Dom zdravlja u Ivanjici (VIDEO)

 

„Zahvalio bih se Ministartvu zdravlja koje je prepoznalo potrebu za ovakvim vozilom za našu opštinu. Mi smo udaljeni od Opšte bolnice Čačak 80 kilometara, a uz to,  Ivanjica je treća opština po veličini u Srbiji. Tereni su nam jako razuđeni, a u našem kraju su, nažalost, česta pojava  politraume, naročito u prolećnim i letnjim mesecima. Novo,  savremeno opremljeno sanitetsko vozilo, svakako nam olakšava rad u svim hitnim medicinskim stanjima – rekao je dr Karapetrović.

IL-novi-sanitet-DZ Savremeno sanitetsko vozilo za Dom zdravlja u Ivanjici (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *