Uspešno realizovan kurs 3D modeliranja u Ivanjici (VIDEO)

Preko dvadeset mladih Ivanjičana uspešno je završilo kurs „3D modeliranja i štampanja“ koji je sprovela  Kancelarija za mlade u saradnji sa opštinom Ivanjica i Fakultetom za mašinstvo i građevinarstvo iz Kraljeva.

U cilju ublažavanja negativnih posledica unutrašnjih migracija opštini Ivanjica odobren je projekat pod nazivom „Model za unapređenje kompetencija nezaposlene omladine u cilju ublažavanja negativnih posledica migracija“ koji se sprovodi u saradnji sa Međunarodnom ogranizacijom za migracije (IOM), finansira  ga Švajcarska vlada – Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a sufinansira opština Ivanjica kroz programski budžet Kancelarije za mlade.

IL-KZN-3D-modeling Uspešno realizovan kurs 3D modeliranja u Ivanjici (VIDEO)

Ovaj savremeni kurs obuhvatio je upoznavanje sa 3D modeliranjem, izradu virtuelnog modela za 3D štampu (3D CAD modeliranje), upoznavanje sa tehnologijom i opremom za 3D štampu, digitalnu pripremu za modela za štampu (slicing) i sam proces 3D štampe na savremenoj opremi.

Veliki deo kursa posvećen je praktičnom radu na razvoju 3D modela, pripremi modela za štampu, samom procesu 3D štampe i obradi odštampanih modela. Polaznici su nakon kursa ovladali celokupnim procesom razvoja, pripreme i štampanja modela, i stekli uvid u neke od najakutelnijih tehnoloških i dizajnerskih tendencija.

Nakon završenog kursa polaznicima su dodeljeni sertifikati.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *