Potpisani ugovori za unapređenje energetske efikasnosti-Ivanjica subvencioniše građane sa 10 miliona (VIDEO)

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, izjavila je u Aranđelovcu, gde su dodeljeni ugovori predstavnicima 151 lokalne samouprave u okviru nacionalnog programa unapređenja energetske efikasnosti, da će ukupno biti uložene četiri milijarde dinara za povećanje energetske efikasnosti u oko 20 000 domaćinstvima, od čega će Ministarstvo zajedno sa gradovima i opštinama izdvojiti dve milijarde dinara za subvencije građanima koji se prijave za učešće u programu.

Opština Ivanjica za ove namene dobila je pet miliona dinara od resornog ministarstva, a toliko je izdvojeno i iz lokalnog budžeta.

I Arilje je ostvarilo pravo na subvencije.

IL-energetska-efikasnost Potpisani ugovori za unapređenje energetske efikasnosti-Ivanjica subvencioniše građane sa 10 miliona (VIDEO)

Potpresednica Vlade, Zorana Mihajlović,  rekla je da danas stupa na snagu nova uredba Vlade Srbije. Kako su mediji preneli od 15 časova u Srbiji litar evrodizela košta 187,7 dinara a benzina BMB 95 premium 176,3 dinara. Podsećamo, cena litra evro dizela bila je do danas 179 dinara, a benzina 171 dinar. Za poljoprivrednike neće biti posklupljenja dizela.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *