Dva napada medveda u par dana: ”Samo pomislim šta bi bilo da su mi deca sa dedom otišla u pčelinjak”

Ivanjica – Za samo sedam dana medved je dva puta napao pčelinjak porodice Gojković iz sela Lisa i ostavio ih bez ijedne košnice. Iako je imanje bilo zagrađeno medveda to nije sprečilo da izlomi košnice do poslednje i napravi ogromnu štetu Gojkovićima

-Košnice sa pčelama je postavio moj otac Miljko jer ima četvoro unučadi i želeo je da ih od malena uči koliko su pčele važne a med zdrav, kako bi im na vreme preneo tu ljubav prema prirodi i pčelama. Međutim, medved nam je sve poharao, tako da su unučići ostali bez meda i pčela, a mi šokirani činjenicom da se u ovom delu sela, koje je gotovo nadomak Ivanjice, medved tako slobodno šeta. A deca su baš bila presrećna kada sa dedom krenu u pčelinjak, čak smo im nabavili i dečiju pčelarsku opremu. Strah me i da pomislim šta bi bilo da se medved pojavio u toku dana kada su svi bili u pčelinjaku.-kaže Vladan Gojković.

Pcele-medo-dva Dva napada medveda u par dana: ''Samo pomislim šta bi bilo da su mi deca sa dedom otišla u pčelinjak''

Meštani su uplašeni i za sopstvenu bezbednost jer je u isto vreme napadnut i pčelinjak porodice Vratonjić na samo stotinjak metara od Gojkovića. Kako kaže naš sagovornik u blizini ima puno domaćinstava koje uzgajaju pčele, imaju živinu, stoku, pa je strah zavladao čitavim naseljem.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *