Prijava kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem

Ministarstvo odbrane Republike Srbije pozvalo je sve zainteresovane kandidate za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem u 2022. godini da podnesu svoje prijave.

Pravo da šest meseci budu deo stroja Vojske Srbije imaju svi zdravstveno sposobni državljani naše zemlje koji u 2022. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

il-vojska Prijava kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem

Prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire, osim u centrima Ministarstva odbrane u jedinicama lokalne samouprave, od nedavno je moguće i preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata, ali i na oko 1.500 šaltera Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ širom naše zemlje.

72padobranska-Vojska-RS- Prijava kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem

Osim olakšane procedure prilikom prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka, odnedavno su značajno povećane i plate koje sada u proseku iznose oko 35.000 dinara mesečno. Skraćene i pojednostavljene procedure konkurisanja za status profesionalnog vojnika očekuju sve one koji posle odsluženog vojnog roka budu poželeli da svoju profesionalnu karijeru nastave u Vojsci Srbije, stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2022. godini zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na sajtu Ministarstva odbrane Republike Srbije

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *