Digitalizacija umrlica: Sa bandera na internet

Došao sam na ideju da pokrenem projekat da se umrli upišu na ovaj način kada mi je sin preminuo pre sedam godina, rekao je Goran Stanković, idejni tvorac projekta da se imena preminulih objavljuju na internetu.

-S obzirom na to da su umrlice kačene po banderama i danas se kače i po drveću, pa onda one padaju od vetrova i kiša i ljudi gaze, te na kraju završe u smeću. Želeo sam na ovaj način damo malo prostora našim preminulima, da ih ne kačimo po drveću i banderama, nego da njihova imena objavimo na digitalnoj platformi. Ideju digitalizacije umrlica sam zaštitio i patentirao u Beogradu, kao intelektualnu svojinu, te smatram da to ima težinu koju je grad Čačak prepoznao i da će se proširiti i na ostale gradove u Srbiji, te da će cela zemlja biti pokrivena ovom idejom kada su u pitanju preminuli.- rekao je Goran.

Goran je istakao da ovaj projketa podrazumeva da nema više štampanja umrlica, porodice preminulih neće plaćati umrlice i samim tim objava imena umrlih biće besplatna u Srbiji, te da je to podignuto na jedan viši nivo.

-Svaki grad će imati neki svoj kutak ili delove u gradu gde će se postaviti par displeja gde će objave preminulih izlaziti s vremena na vreme, kao i obaveštenje o pomenima 40 dana, pola godine i goišnjica.- zaključio je Goran Stanković, idejni tvorac.

IL-umrlice-digitalizacija Digitalizacija umrlica: Sa bandera na internet

You may also like...

1 Response

  1. Botaničar kaže:

    Goran Stanković – Ideju digitalizacije umrlica sam zaštitio i patentirao u Beogradu, kao intelektualnu svojinu,
    Kakvi brakrači kakva intelektualna svoina.
    To Trebinje ima več godinama i takvih e smrtovnica je pun internet.
    https://esmrtovnica.com/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *