Nevreme u Ivanjici – Grad ubio Erčege i na desetine sela (VIDEO)

Olujno nevreme praćeno gradom zahvatilo je danas ivanjičku opštinu.  Prema prvim podacima najviše je stradalo selo Erčege gde je dvadesetak minuta padao grade veličine lešnika. Oštećeni9 su poljoprivredni usevi a kako kažu meštani maline su desetkovane.

-Bez prestanka je tukao grade dvadeset minuta. Sve je obelelo kao u sred zime. Štete su ogromne jer je grad bio baš jak, vetar ga je nanosio na sve strane, polomljene su grane od voća, maline dotučene, krompir isteralo iz zemlje.  Katastrofa, gledaš kako ti za dvadeset minuta odlazi sve što si radio i trudio se cele godine, a ništa ne možeš da uradiš-kaže za InfoLIGU, Milić Resimić.

Grada je bilo i u drugim delovima ivanjičke opštine, Budoželji, Mani, Medjurečju, Komadinama, Kovilju… Po rečima predsednika opštine Ivanjica, Momčila Mitrovića, ispaljeno je preko sto protivgradnih raketa.

-Još uvek prikupljamo podatke sa terena, ali štete su ogromne. Protivgradni strelci su brzo reagovali, ispalili preko stotinu raketa, nažalost i porede toga stradao je dobar deo ivanjičke opštine.-kaže Mitrović i dodaje da će se posledice nevremena koje još uvek nije prošlo iznad Ivanjice znati kasnije.

il-gRAD-POGODIO-eRCEGE-PORODICA-rESIMIC Nevreme u Ivanjici  - Grad ubio Erčege i na desetine sela (VIDEO)

IL-grad-u-ercegama- Nevreme u Ivanjici  - Grad ubio Erčege i na desetine sela (VIDEO)

IL-Grad-Kovilje Nevreme u Ivanjici  - Grad ubio Erčege i na desetine sela (VIDEO)

Grad veličine lešnike padao je  u Budoželji gde je izazvao katastrofalne posledice.

Il-grad-budozelja- Nevreme u Ivanjici  - Grad ubio Erčege i na desetine sela (VIDEO)

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *