Školski program u okviru obeležavanja Dana opštine

U okviru obeležavanja Dana opštine Ivanjica održan je školski program i dodela nagrada učenicima nagrađenim na Konkursu za najlepšu dečiju pesmu 2018. godine u organizaciji Doma kulture i likovnom konkursu „Ne treba proći, treba pomoći“ u organizaciji opštine Ivanjica.

premiertaxibannertext474 Školski program u okviru obeležavanja Dana opštine

Svečanosti su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave Ivanjice, građani, kao i sveštenstvo ivanjičkog hrama, a predsednik opštine Zoran Lazović dodelio je nagrade učenicima.

Prvu nagradu, na Konkursu za najlepšu dečiju pesmu 2018.godine, osvojila je pesma „U ljubavi je spas“ autora Anastasije Dragićević, drugo mesto osvojila je Nikolina Jerotijević sa pesmom „Pred ikonom Svetog Save“, dok je treća nagrada pripala pesmi „Zima“ i autoru Ivani Salević.

Nagrađena literarna ostvarenja objedinja su u zborniku „Pupoljci 6“, kao i pesme učenika iz Katića, Močioca, Kušića, Međurečja, Prilika, Raščića, Bukovice i Devića.

Likovni konkurs „Ne treba proći, treba pomoći“ zainteresovao je veliki broj dece čiji su radovi izloženi u prostorijama Doma kulture, a nagrađeni, u okviru kategorije predškolskog uzrasta su: Anđela Ristivojević, prvo mesto, Jana Kaplanović, drugo mesto i Marko Vulović, treće mesto. Među radovima učenika od prvog do četvrtog razreda nagrađeni su Nikola Obradović, koji je osvojio prvu nagradu, Sofija Pejović i Isidora Kušić, sa osvojenim drugim, odnosno trećim mestom.

IL-skolska-deca-dan-opstine2 Školski program u okviru obeležavanja Dana opštine

U kategoriji radova učenika od petog do osmog razreda nagrađeni su Jovana Gromović, prvo mesto, Zlata Zarić, drugo mesto i Jovana Ristić, treće mesto.

Predsednik opštine, Zoran Lazović, nije krio oduševljenje svečanim programom i obratio se prisutnima ističiću da su deca naša budućnost i kako je obaveza lokalne samouprave da im obezbedi najbolje uslove školovanja.

Dramski komad „Moje srce meni kaže“ izveli su učenici OŠ „Kirilo Savić“ u saradnji sa Crvenim krstom Ivanjica. Scenario za predstavu pisala je Svetlana Perović.

Učenici OŠ ”Kirilo Savić” ulepšali su program i sa dve muzičke numere. Teodora Stevanović, učenica prvog razreda, otpevala je narodnu pesmu sa Kosova i Metohije „Kiša pada dole na livade“ uz pratnju hora OŠ „Kirilo Savić“, kojom je osvojila prvo mesto na
Republičkom takmičenju u pevanju tradicionalne pesme.Druga muzička tačka, koja je usledila nakon dramskog komada, bila je originalna pesma, pisana na stihove Desanke Maksimović, „Livadsko zvonce“, a četiri učenika šestog razreda (Aleksandra Bojović, Marija Vuković, Filip Lišanin i Nevena Vulović) izvela
su pesmu za koju su osvojili prvu nagradu na Festivalu umetnosti „Prolećne rime, note i slike“ na muzičkom konkursu. Učenike u muzičkom delu programa pripremala je nastavnica Muzičke kulture Anita Pešić Ivković.

Kulturno-umetnički program upotpunila je i melodija komponovana na tekst Desanke Maksimović „Livadsko zvonce“. Učenice šestog razreda Aleksandra Bojović, Marija Vuković, Jelena Lišanin i Nena Vulović su sa ovom numerom osvojile prvu nagradu na festivalu umetnosti „Prolećne rime, note i slike“.

IL-skolska-deca-dan-opstine3 Školski program u okviru obeležavanja Dana opštine

Svečani program završen je predstavom „Put oko sveta“, u izvedbi učenika OŠ „Sreten Lazarević“ iz Prilika.

Obeležavanje Dana opštine Ivanjica nastavlja se sutra svečanom sednicom, dodelom Junskih nagrada i prigodnim kulturno-umetničkim programom.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *