Ivanjički genijalci oduševili region (VIDEO)

Ivanjica – Automatizovana tehnološka inovacija ”Robot Helga ” profesorke informatike i računarstva, tehnike i tehnologije Milkice Kostić Zlatić iz Ivanjice, pobrala je mnogobrojna priznanja širom Srbije a uskoro će biti predstavljena u čitavom regionu. Robotom Helga se upravlja na daljinu, korišćenjem veštačke inteligencije i veštačkih čula pomoću Interfejsa.

Nemanja Luković, učenik osmog razreda OŠ ”Milinko Kušić” osvojio je prvo mesto za projekat ”pametna kuća za 21. vek”  a uz mentora profesorku Milkicu Kostić Zlatić biće polaznik Regionalnog centra za talentovanu decu.

IL-OS-Milinko-Kusic-robotika- Ivanjički genijalci oduševili region (VIDEO)

Kako funkcioniše ”Robot Helga” ispričao je petnaestogodišnji Nikola Kostić koji je deo uspešne ivanjičke ekipe predvođene profesorkom Milkicom.

Trinaestogodišnji Ivan Topalović osvojio je prvo mesto na takmičenju iz Robotike i Interfejs tehnologije ove godine u Požarevcu. Kako navodi njegova profesorka naredni korak je zajedničko usavršavanje ”Robota Helga” za takmičenje u Hrvatskoj.

IL-cacak-robotika- Ivanjički genijalci oduševili region (VIDEO)

Ivanjičani su bili glavna atrakcija na promociji robotike u Naučno tehnološkom parku u Čačku gde su ”Robot Helga” kao i drugi  praktični modeli  koji rade pomoću veštačke inteligencije, oduševili prisutne.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *