Premijerka i ministarke u poseti Kosjeriću – Dugogodišnji problem zagađenja vazduha biće rešen (VIDEO)

U Kosjeriću su danas u prisustvu premijerke Ane Brnabić  potpisana dva ugovora o konverziji Gradske toplane sa mazuta na gas i pošumljavanju, u vrednosti od 50 miliona dinara čime će se zagađenost vazduha u gradu smanjiti za 70 odsto. Predsednik opštine Kosjerić  Žarko Đokić rekao je da će zahvaljujući  Vladi  RS,  Kosjerić dobiti šansu da napokon postane ekološki zdrava sredina.

Zaštita životne sredine je jedan od prioriteta Vlade Srbije, a Kosjerić je jedna od najzagađenijih opština u našoj zemlji, a to ne sme da bude tako, rekla je predsednica Vlade, Ana Brnabić.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović istakla je da će iz budžeta ministarstva osim zamene kotlarnice u toplani i individualnih ložišta u Kosjeriću biti finansirano ozeljenjavanje javnih površina sa oko 500 novih sadnica.

U poseti Kosjeriću danas je bila i ministarka privrede Anđelka Atanacković .IL-Brnabic-u-Kosjericu Premijerka i ministarke u poseti Kosjeriću - Dugogodišnji problem zagađenja vazduha biće rešen (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *