Ivanjica: Od nas zavisi da li će biti restrikcija u snabdevanju vodom

Usled visokih temperatura povećan je obim neracionalne potrošnje vode za piće. Najkritičnija situacija je u Mesnoj zajednici Prilike pa iz JKP ’’Ivanjica’’ upozoravaju meštane da hitno prestanu sa zalivanjem njiva, malinjaka, dvorišta i drugim načinima neracionalne potrošnje vode jer će u protivnom uslediti restrikcije u snabdevanju pošto je rezevoar na minimmu.

-Ukoliko se nastavi sa neracionalnom potrošnjom vode bićemo primorani da uvedemo višečasovne restrikcije, a to nije nikome u interesu. Nadamo se da će preovladati razum i da ćemo savesnim i odgovornim ponašanjem doprineti normalnom vodosnabdevanju Prilika i čitave Ivanjice.-rekao je direktor JKP ‘’Ivanjica’’, Aleksandar Mitrović.

il-zalivanje-nesavesno Ivanjica: Od nas zavisi da li će biti restrikcija u snabdevanju vodom

Trenutna situacija u snabdevanju vodom na teritoriji grada Ivanjice je stabilna. Međutim, neophodno je da građani poštuju apel JKP ’’Ivanjica’’ jer pri ovako visokim temperaturama dolazi do povećanog obima potrošnje.

Stoga mole sve potrošače da zbog nepovoljnih vremenskih uslova i niskog vodostaja, vodu isključivo koriste za piće, sanitarne potrebe i kuvanje. Aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *