Korona opasno uzdrmala tekstilce u Ivanjici (VIDEO)

Korona je poremetila poslovanje poznatih ivanjičkih firmi koje se bave proizvodnjom košulja i drugih odevnih predmeta. Nemogućnost da prodaju svoje proizvode zbog zatvaranja granica i sprovođenja mera koje zabranjuju masovna okupljanja i slavlja, doveli su tekstilce u veoma nepovoljnu ekonomsku situaciju.

Neki su se preorjentisali na proizvodnju maski, kapa i zaštitne odeće, dok su drugi bili primorane da radnike posalju kućama i a proces proizvodnje svedu na minimum.

U nadi da će se situacija sa koron uskoro stabilizovati poznati ivanjički košuljarski brend Konstantin snalazi se plasiranjem na tržište novih kolekcija baziranih na ženskom i dečijem programu. Za sada posluju u punom kapacitetu bez otpuštanja radnika.IL-kosuljari-korona- Korona opasno uzdrmala tekstilce u Ivanjici (VIDEO)

Pomoć države bila je veoma značajna za mala i srednja preduzeća, nekima je bukvalno značila opstanak.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije mnogi tekstilci šansu vide u prodaji putem interneta mada ona ne može nadomestiti normalno poslovanje.IL-kosuljari-problem-korona- Korona opasno uzdrmala tekstilce u Ivanjici (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *