Da li će tone čuvenog ivanjičkog krompira završiti na smetlištu (VIDEO)

Ivanjica – Čuveni ivanjički krompir ove godine nije stigao do kupaca. Na tone ga je ostalo u skladištima jer interesovanja za njegov otkup, čak ni po veoma niskoj ceni od samo 10 dinara, nema. Proizvođači su u debelom minusu a kako stvari stoje, dodatno ih čeka i posao bacanja krompira.

Ivana Pantelić iz  iz ivanjičkog sela Katići kaže da proizvodnja krompira nije ni malo lak posao. Kada uz to imate dodatne muke oko plasmana robe onda je jasno zašto mladi beže od sela i poljoprivrede. Pantelići se uporedo bave i stočarstvom. Imaju ovce i krave, međutim i taj posao ove godine prošao je bez velike računice.

Ova mlada, sposobna žena ne krije da svima koji se opredele za život na selu, dan počinje sa prvim petlovima a završava se kasno u noć. Ne znaju za nedelju, crveno slovo, državni praznik. Ali mnogo teže od toga im pada što nema koristi od  predanog rada.IL-krompir-ivanjica- Da li će tone čuvenog ivanjičkog krompira završiti na smetlištu (VIDEO)

Iako ogorčeni, proizvođači se nadaju da će država nešto preduzeti u naredna dva meseca kako bi isporučili zalihe krompira, jer u protivnom će isti završiti na smetlištu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *