Situacija sa koronom u Ivanjici uslovno mirna, stiže i ruska vakcina Sputnjik V

Ukupan broj pozitivnih Ivanjičana na virus COVID19 od početka pandemije je 1535. Kako saznajemo u Domu zdravlja Ivanjica prethodnih dana na dnevnom nivou u COVID ambulanti pregledano je oko 100 pacijenata. U ponedeljak 12.januara od tri PCR testa , dva su bila pozitivna. Urađeno je i 28 antigenskih testova od kojih je sedam bilo pozitivno. Dan kasnije od 4 PCR testa jedan je pozitivna, a od 17 antigenskih dva su pozitivna. Juče je 11 Ivanjičana testirano antigenskog metodom i svi testovi su bili negativni.

Po rečima direktorke Doma zdravja dr Jelene Stojković situacija je uslovno rečeno mirna, i nadaju se da će broj obolelih u narednom periodu opadati.

„Vakcinacija protiv virusa COVDI19 već je počela i u prvom talasu obuhvatila je zdravstvene radnike, od ponedeljka očekujemo da nam stigne ruska vakcina Sputnjik V, pa ćemo nastaviti vakcinaciju prema prioritetnim grupama. Podsećam zainteresovane građane da se mogu javiti kod svojih izabranih lekara ukoliko su zainteresovani za vakcinaciju, kao i da izraze želju koju vakcinu žele da prime. U zavisnosti od pristizanja vakcina mi ćemo vrišiti imunizaciju prijavljenih sugrađana“ – rekla je dr Jelena Stojkovićil-vakcina- Situacija sa koronom u Ivanjici uslovno mirna, stiže i ruska vakcina Sputnjik V

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *