Ivanjica : Uneli radost u domove udaljenih seoskih porodica (VIDEO)

U nepristupačnim planinskim predlima, na dvadeset kilometara od centra sela Kušići, živi Alma Milojević sa devetogodišnjim sinom Dragoslavom. Ona je iz daleke Albanija stigla u ovo ivanjičko selo kako bi svila toplo porodično gnezdo, ali sudbina je htela drugačije. Rano je ostala bez supruga a Dragoslav bez oca. Sami u trošnoj kućici, bez osnovnih uslova, poušavaju da se izbore sa svim životnim nedaćama. Teško je, nekada misle da izlaza nema, ali zahvaljujući ljuduma dobrog srca tračak nade nadvio se nad njihovim domom.

Dragoslav je skromno dete koje mašta da ima par ovaca o kojima će brinuti i šansu da ide u školu pošto je nakon očeve smrti ostao bez prevoza i mogućnosti da viđa omiljenog učitelja i drugare.

Retki su prolaznici, prijatelji i komšije u uvom udaljenom zaseoku, pa se Milojevići svakom posetiocu obrduju kao najrođenijem. Posebno su srećni što ih je danas posetio predsednik opštine Ivanjica, jer, kažu, do sada im niko od funkcionera nije preskočio kućni prag.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, uz podršku humanih ljudi podelio je pakete pomoći i porodici Đoković iz Erčega. Ljoljetea i Dragomir Đoković imaju trogodišnje blizance Srećka i Željka kojima su osim toplih reči podrške na kućnu adresu stigli paketi prehrambenih proizvoda i slatkiša za mališane.IL-Humanitarka-opstina-Ivanjica- Ivanjica : Uneli radost u domove udaljenih seoskih porodica (VIDEO)

Ovo je pre svega znak podrške lokalne samouprave svim ljudima koji su ostali da žive na selu ali i sagledavanje njihovih potreba na koje će se adekvatno i brzo reagovati.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *